Boka rum
Bokningskod
Ange bokningskod för att se ditt pris.
Boka

Fritid i Avesta

Avesta är porten till vackra Dalarna. Här möts riksvägarna 68 och 70 samt järnvägslinjerna Stockholm-Dalarna och Örebro-Gävle. Avesta har både den gamla stadens charm och den moderna stadens puls. Avesta är en kommun som lever i nuet och som präglas av aktivitet och en optimistisk framtidstro. 

Orörd natur och fina fiskevatten
I Avesta finns flera naturreservat med orörd natur, vandringsleder och fina fiskevatten. I nedre Dalälven, några mil nedströms Avesta, ligger Tyttbo, ett forsfiskeområde i ren vildmarksnatur. Åsbo fritidsområde har en 18-håls golfbana, motionsslingor, strövområden och slalombacke. Området ligger i direkt anslutning till Dalälven med möjligheter till fiske och kanotpaddling.

Carl Jularbomuseet
I Gamla Byn ligger Carl Jularbomuseet som är tillägnat den stora dragspelskungen. I de gamla änkebostäderna och tvättstugan finns hans liv gestaltat från fattig gårdfarihandlarson till ett liv i lyx.

Karlfeldtsgården
5 km söder Avesta ligger nobel-pristagaren och skalden Erik Axel Karlfeldts barndomshem. Under sommartid hålls utställningar av konsthantverk i sommarhuset.

Shopping
Känner du för att shoppa så finns det 2 500 fria parkeringsplatser mitt i stan. I Avesta Galleria, vårt köpcenter, finner du 20 specialbutiker förutom H&M, Lindex och Dressman, även apotek. 
Hotellet är beläget i Avesta Galleria, så du får verkligen nära till allt.

Verket
Det gamla järnbruket lever igen. Som besökare i Verket möter du en spännande mix av historia, kultur och teknik. Bland rostugnar, krossverk, masugnar och götvalsverk, möter du en mångfald utöver det vanliga.
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.