Best Western Nya Star Hotel Avesta

14990911479293
Boka rum

Rum 1

OK
   

Fritid i Avesta

Avesta är porten till vackra Dalarna. Här möts riksvägarna 68 och 70 samt järnvägslinjerna Stockholm-Dalarna och Örebro-Gävle. Avesta har både den gamla stadens charm och den moderna stadens puls. Avesta är en kommun som lever i nuet och som präglas av aktivitet och en optimistisk framtidstro. 

Orörd natur och fina fiskevatten
I Avesta finns flera naturreservat med orörd natur, vandringsleder och fina fiskevatten. I nedre Dalälven, några mil nedströms Avesta, ligger Tyttbo, ett forsfiskeområde i ren vildmarksnatur. Åsbo fritidsområde har en 18-håls golfbana, motionsslingor, strövområden och slalombacke. Området ligger i direkt anslutning till Dalälven med möjligheter till fiske och kanotpaddling.

Carl Jularbomuseet
I Gamla Byn ligger Carl Jularbomuseet som är tillägnat den stora dragspelskungen. I de gamla änkebostäderna och tvättstugan finns hans liv gestaltat från fattig gårdfarihandlarson till ett liv i lyx.

Karlfeldtsgården
5 km söder Avesta ligger nobel-pristagaren och skalden Erik Axel Karlfeldts barndomshem. Under sommartid hålls utställningar av konsthantverk i sommarhuset.

Shopping
Känner du för att shoppa så finns det 2 500 fria parkeringsplatser mitt i stan. I Avesta Galleria, vårt köpcenter, finner du 20 specialbutiker förutom H&M, Lindex och Dressman, även apotek. 
Hotellet är beläget i Avesta Galleria, så du får verkligen nära till allt.

Verket
Det gamla järnbruket lever igen. Som besökare i Verket möter du en spännande mix av historia, kultur och teknik. Bland rostugnar, krossverk, masugnar och götvalsverk, möter du en mångfald utöver det vanliga.
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2018 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse